Home
Login

Ontmoet ontwerper Loghiamo

Italiaans design? Gewoon op ontwerpen-voor-geld.nl

Ontmoet Angelo (AKA Loghiamo) een ontwerper van de ontwerpen-voor-geld.nl community. Loghiamo, woonachtig in Italië en actief sinds 21-03-2014.

Naam: Angelo Mocci
Gebruikersnaam: Logiamo
Locatie: Italie
Gewonnen wedstrijden:  19
Geregistreerd: 21-03-2014
Profiel: https://www.ontwerpen-voor-geld.nl/u/loghiamo/

Als eerste, vertel ons wat over jezelf:
Mijn naam is Angelo Mocci. Als gebruikersnaam voor ontwerpen-voor-geld.nl heb ik gekozen voor Loghiamo (hou van een logo). Ik kom uit een compleet andere industrie. Ik heb een diploma voor computer fysica maar ik heb daarin geen werk gevonden wat bij mij past. Italië is een land voor particulier werk. Veel van mijn collega’s gaan naar het buitenland, of eindigen in een call center waar ze slecht betalen. Ik heb ook bij een call center gewerkt als technicus voor een bekend bedrijf. Maar ik wilde wat anders, dus ik gaf mij meer ruimte om te kunnen doen wat ik leuk vind. Ik heb dus zitten denken over welke vaardigheden ik beschik en waar houd ik van. Het eerste antwoord was ontwerpen, een passie waar ik mij altijd mee bezig heb gehouden. Ik ben begonnen met de basis van 3D ontwerpen. Daarna ben ik begonnen met het studeren van de materie over bijvoorbeeld: logo-ontwerp en webontwerp.  Het was een moeilijke weg omdat de resultaten uitbleven. Maar ik heb besloten om niet op te geven en mijn werk zo origineel mogelijk te maken. Op een gegeven moment dacht ik aan de voordelen die ik kon gebruiken uit mijn fysica studie.

Hoe ben je begonnen met ontwerpen?
De passie voor het werken met de computer en ontwerpen laat mij dit werk doen. Toen ben ik in contact gekomen met een drukker uit mijn land voor een partnerschap waar ik nog steeds van leer. Sommige dingen leer je niet uit boeken maar door praktijk ervaring op te doen en te contacten te maken.

Wat bracht je naar ontwerpen-voor-geld?
Ik gebruik ontwerpen voor geld.nl omdat de website mij in contact brengt met opdrachtgevers. En deze buitenlandse opdrachtgevers zijn beter voorbereid en investeren veel meer in huisstijl en samenwerking. Hier in Italië wordt het werken als ontwerpen ondergewaardeerd en veel ontwerpers improviseren zonder een goede voorbereiding. Ontwerpen voor geld laat mij voelen alsof ik thuis ben ondanks de verschillende talen.

Wat is jouw specialiteit en kun je enige voorbeelden geven?
Ik denk niet dat ik over een specialiteit beschik. Diegene die mijn logos waarderen vertellen mij dat ik over een elegantie beschik in mijn ontwerpen.

Voorbeeld:

image02

Heb je nog advies voor ontwerpers om hun ontwerp te laten slagen?
Het advies wat ik kan geven aan andere ontwerpers is om eerlijk te zijn tegen jezelf. Verander niet van natuur. Vraag jezelf af: Wat wil ik zien als ik de opdrachtgever ben?

Wat is jouw strategie als een ontwerper?
Leg altijd je ontwerp uit aan een opdrachtgever, omdat jij dat teken heb gemaakt. Ga er niet vanuit dat de opdrachtgever het begrijpt zonder een beschrijvingng. Mijn strategie is, kort gezegd: denk, leg uit en leer elke dag.

Wat is jouw favoriete bekende kunstenaar/ontwerper?
Renzo Piano is mijn favoriete ontwerper.

image00

Waar zie je jezelf als ontwerper in de toekomst?
In de toekomst ga ik zeker verder als ontwerper en misschien open ik een mijn eigen communicatie bureau.

Samenwerken met Loghiamo?
Start nu een privéproject of bekijk zijn profiel!