Home
Login

Interview met grafisch ontwerper Sanne

Sanne; op ontwerpen-voor-geld.nl bekend als SBGV. Maak kennis met haar!

Naam: Sanne Berendsen
Leeftijd: 31
Naam op ontwerpen-voor-geld.nl: SBGV

Als één van de ontwerpers van het eerste uur, is SBGV al meer dan 5 jaar actief op onze site. Tijd om meer te weten te komen over de ontwerper die al 133 wedstrijden heeft gewonnen en een rating van 9 uit 10 heeft gekregen van haar opdrachtgevers. We pakken de telefoon en vuren de volgende 9 vragen op Sanne af….

1. Wat wilde je als klein meisje worden?
Als klein meisje wilde ik schilderen aan de kunstacademie en dus kunstschilder worden. Haha, uiteindelijk ben ik ook echt naar de kunstacademie gegaan maar niet om te schilderen.

2. Welke opleiding heb je gedaan?
Na de middelbare school heb ik twee opleidingen gevolgd: Sint Lucas (richting: reclame – presentatie – communicatie, Boxtel), AKV Sint Joost / Avans  (kunstacademie, richting: Bachelor of Graphic Design, Den Bosch)

3. Waardoor raak je als ontwerper geïnspireerd?
Inspiratie haal ik uit alles wat ik om me heen zie, zelfs uit het naar buiten kijken tijdens een busritje. Ik kijk naar winkels, mensen, vormen, kleuren, motieven in bijvoorbeeld gebouwen, hekwerken, bloemenperken en noem maar op…

Vakanties zijn ook een goede inspiratiebron; drukke steden, de glooiing van een landschap, architectuur, ornamenten in kerken/kastelen, muurschilderingen om maar wat voorbeelden te noemen. Soms zit inspiratie in simpele dingen….

4. Hoe ben je op ontwerpen-voor-geld/crowdsite terechtgekomen?
Tijdens mijn studie aan de kunstacademie ben ik hier op deze website terechtgekomen, een klasgenoot tipte me. Dat is nu inmiddels alweer een jaar of vijf geleden.

5. Wat doe je naast het participeren in wedstrijden op onze site? Ben je werkzaam als zelfstandige?
Ik ben werkzaam als (zzp) grafisch vormgever en ik doe maandelijks vrijwilligerswerk; knutselen met kinderen in de leeftijd van +/-  vier t/m twaalf jaar.

6. Welke wedstrijden spreken jou het meest aan?
Logowedstrijden (al dan niet met huisstijl) spreken mij het meeste aan omdat een logo het ‘gezicht’ van een bedrijf is en vaak ook bepalend voor de rest van de vormgeving / huisstijl.

7. Heb je tips voor andere ontwerpers op onze site?
Een tip voor andere vormgevers: maak een mooie (3D) presentatie zodat de opdrachtgever een indruk heeft van hoe jouw ontwerp eruit ziet wanneer het gedrukt is op papier, karton, goudfolie o.i.d. Dat ziet er professioneel, mooi en verzorgd uit.

8. Welke hobby’s heb je naast het ontwerpen?
Naast ontwerpen heb ik, als hobby, regelmatig meestal kortstondige projectjes. Om een paar dingen te noemen, ik heb lampen gemaakt van grote gekleurde glazen potten/vazen met kooldraadlampen erin. Ook heb ik schilderijen gemaakt met structuurverf en sieraden met halfedelstenen. Heel verschillend. Meestal duurt zo’n project een aantal weken tot maanden en dan bedenk ik ineens iets anders dat ik wil maken.

9. de laatste vraag: welke wedstrijd kun je je nog het best herinneren en wat was daar bijzonder aan?
De wedstrijd die mij het meeste is bijgebleven is de wedstrijd van het jubileumlogo van Het Korps Mariniers (350-jarig bestaan). Ik ben naar aanleiding van het winnen van die wedstrijd uitgenodigd voor het Korpsconcert en ik heb trams zien rijden die bestickerd waren met het door mij ontworpen logo, dat is super leuk om te zien.  Natuurlijk was het logo ook veelvuldig te zien op vlaggen, spandoeken en T-shirts tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

sbgv-korps caption text of an image