Home
Login

25 onder de 25 in sprout

“Het zoemde door ons dorp: als je computer kapot is moet je even langs de jongens van Masselink. Toen er ook bedrijfjes naar ons toe kwamen met hun computerproblemen hebben we ons ingeschreven bij de KvK. Ik was toen 18.

Inmiddels heb ik drie ondernemingen: Ontwerpen-voor-geld.nl, Blueprint software en Ball Interactief Reclamebureau. Ontwerpen-voor-geld is het jongste concept. Het is het grootste online reclamebureau van Nederland: bedrijven kunnen er hun ontwerpwedstrijd uitschrijven, de winnende ontwerper gaat aan de slag met de opdracht. Het afgelopen jaar zijn er zo 1200 projecten gerealiseerd.

In 2006 ben ik gestopt met mijn HBO-opleiding Kunst en Techniek. Ik moest kiezen: stage lopen of me volledig storten op mijn eigen bedrijf. Zelf hoefde ik er niet lang over na te denken, maar ik was wel bang wat mijn ouders zouden zeggen als ik zou stoppen met mijn studie. Gelukkig zien ze ook wel in dat ondernemen iets voor mij is.”

Door: Maarten van der Schaaf